Jumaat, 24 Januari 2014

Kaedah merawat kesuburanbukan semua benih yang ditabur akan tumbuh subur menjadi pokok.Begitulah hakikatnya mengenai kehamilan.Dan bukan semua orang dapat memenuhi hajatnya dengan mudah.

Setelah melangsungkan perkahwinan dan melayari alam rumah tangga.Pasangan berkahwin mengharapkan kehadiran cahaya mata bagi menyerikan lagi kehidupan dengan hilai tawa dan tangisan seorang bayi.Setelah tahun berganti masih belum disahkan hamil.


 

Saya ada membuat sedikit bacaan.Harap dapat membantu pasangan diluar sana.Terdapat pelbagai jenis teknologi khusus masa kini yang membantu merealisasikan impian anda.Saya bukan pakar perubatan untuk mendapatkan nasihat khidmat pakar sila hubungi doktor anda.

sbagai contoh, Damansara Fertility Center yang menawarkan beberapa jenis teknologi yang mampu menunaikan impian anda untuk memiliki anak.

Ramai rakyat Malaysia malahan rakyat luar Negara mendapatkan khidmat nasihat daripada pusat ini.Sila lawati laman sesawang KL Fertility Centre 1 ) In Vitro Fertilization ( IVF )
Teknologi ini merupakan kaedah yang paling popular dikalangan pasangan yang berkeinginan memiliki anak.Dengan menggunakan kaedah ini, telur wanita diambil dari ovary dan disenyawakan bersama sperma didalam piring khas.Sekiranya proses ini berjaya pembedahan kecil akan dilakukan dan dimasukkan kedalam rahim wanita.Wanita tersebuta akan melalui fasa kehamilan dan kelahiran seperti biasa.
2) Gamate Intrafallion Transfer ( GIFT )
Teknologi ini agak berbeza dengan teknologi IVF yang memerlukan peralatan makmal dan bayi disenyawakan diluar tubuh manusia.Manakala kaedah ini dilakukan dalam tubuh manusia sahaja.Pembedahan kecil akan dilakukan dibahagian abdomen tertentu mengambil telur dari ovari dan pada masa yang sama sperma dimasukkan ke dalam tiub fallopio.Kebarangkalian untuk hamil adalah 36%


3)Intracytoplasmic sperm injection ( ICSI )
teknik ini merupakan revolusi bagi teknologi kesuburan yang ada.Kaedah ini membantu kebanyakan lelaki yang mengalami masalah dengan spermanya.Ini kerana segelintir lelaki sukar untuk ejakulasi.Masalah sebegini boleh berlaku kepada lelaki yang mengamalkan gaya hidup tidak sihat seperti kuat merokok dan sebagainya.Penyuntikan sperma ke dalam telur untuk disenyawakan di dalam piring khas.


4)Intrauterine insemination ( IUI )
Kaedah ini dapat menjimatkan kos kerana persenyawaan dilakukan dalam keadaan semulajadi.Melalui kaedah ini wanita akan diberi suntikan untuk menghasilkan lebih banyak telur terhasil dan kebarangkalian untuk hamil adalah tinggi.Kaedah ini juga sesuai bagi pasangan yang ingin memiliki bayi kembar secara normal.

# info dari 40 minggu nan indah


Tergerak hati mencari info ini dari seorang customer yang ingin mencuba produk Shaklee set kesuburan.Terima kasih akak Yati Jab yang memberi pengalaman beliau mencuba pelbagai teknik kaedah rawatan moden .Katanya untuk percubaan kali ini doktor mengesyorkan kaedah bayi tabung uji.Walaupun begitu doktor menasihatkan beliau mengambil suplemen yang penting bagi menghasilkan telur yang berkualiti.

Shaklee menyediakan beberapa produk yang sesuai untuk membantu  masalah kesuburan dengan menggunakan rahsia herba sebagai rawatan alternatif.

Set Kesuburan wanita

 sumber asli gamma linolenic acid ( GLA ) adalah borage seed,Blackcurrant dan Evening Primrose Oil ( EPO ) .
Merupakan sumber tradisi yang dipercayai membantu mengawal selia estrogen dan testeron.mengawal selia hormon wanita dan memperbaiki simptom PMS.


Diamalkan oleh wanita untuk membantu mengatasi masalah keputihan,masalah haid yang tidak teratur dan senggugut atau sakit yang melampau ketika haid ( Digalakkan makan Alfalfa bersama Kalsium ). Alfalfa Complex juga turut membantu dalam hubungan suami isteri kerana ia berfungsi seperti kacip fatimah.Alfalfa juga dikaitkan dapat membantu dalam masalah PCOS iaitu Polycystic Ovarian Syndrome ( Masalah berkaitan ketidaksuburan wanita )


 
 Set Kesuburan lelaki

Terkenal juga sebagai "vitamin cinta"..Selain berfungsi untuk menghaluskan kulit, anti penuaan dan melancarkan peredaran dalam pembuluh darah, mencegah pembntukan darah beku, pembentukan sel2 baru ( RNA dan DNA ) dan lain2..ianya juga terkenal kerana khasiatnya untuk meningkatkan kelelakian, menyihat dan menyuburkan organ reproduksi lelaki dan wanita. Sebanyak 50% Selenium dalam badan lelaki berada dalam testikel dan duktis seminal.Selain itu lelaki akan kehilangan Selenium melalui air mani.Maka suplemen Selenium yang cukup sangat membantu dalam seksual dan kesuburan lelaki.

Bagi lelaki, Zinc sangat penting bagi proses pembentukan hormon testosterone, membantu mengekalkan jumlah air mani,membantu mengekalkan paras testosterone yang bersesuaian dan memberi tenaga kepada sperma supaya aktif dalam pergerakan menuju ke ovum. Selain itu Zinc sangat berperanan dalam proses pembentukan genetik DNA ( Dioxyribose Nukleid Acid ). Secara keseluruhannya Zinc membantu mengekalkan penghasilan sperma yang sihat dan keinginan seksual yang tinggi..Kekuranga Zinc pada lelaki boleh mengakibatkan masalah seksual , sperma yang abnormal,kesuburan dan masalah prostat.Zinc juga digunakan utk masalah kesuburan lelaki kerana Zinc membantu melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan