Ahad, 2 April 2017

Review selepas rawatan ko skin specialist

Assalamualaikum dan selamat malam.. Masa mengarang post ni mmg tgh malam pukul 13. 43am

Sebenarnya nak buat review pasal lawatan ke klinik ko 4 hari yg lalu..

Secara amnya.. Memang puas hati.. Korang baca pasal lawatan ritu kat sini

Review ni xberbayar pun. Sejujurnya dr hati.. Puas hati dgn produk dr ko ni.. Baru 4 hr guna.. Tp mmg nmpk kesannya..


Yang pakai tudung brown gelap tu masa balik dr rawatan. Memang br lepas facial beauticiost tu akan picit buang semua whitehead.. Blackhead. Mmg merah2 bekas jerawat.. 

Yang pakai tudung purple tu selelas hari ke4... Radang merah tu dh hilang.. Tinggal parut je. Jerawat pun xnaik dh dipipi..Cuma tgl sebiji ke di dahi sebb skrg tgh red flag. Masa red flag ni salunya subur je jerawat tu.. Tp sekrg naik sebiji tu jer.. Tu pun mcm xsihat jer jerawat tu.. 

Tgk pic ni plak.. 

Dlm pic ni xberapa jelas perbezaan. Masa snap pic ni mmg xde edit langsung dan tukar function manual je. Buang. Semua edit mode. Jd mmg true wajah.. So secara kesimpulan jerawat dh xnaik byk.. Tgl parut. Jer.. Sbb jerawat tiyah ni surface jer.. Jd harapn nak sembuh tu ada.. 

Memula rawatan tu mmg rs xnak tgk cermin.. Hodohnya muka.. Nak selfie pun sebb nak buat compare sblm dgn selepas.. Kawan2 ajak wefie mmg lari awai.. Malu laaa.. 

Tp bila tgk jerawat kian mengecut.  Nmpk clean dan tegang. Sbb 1 produk yg dr bg gel utk jerawat. Gel tu akn menegngkan kulit.. Jadi berkilat jer.. 

Pasal kering kulit mmg la. Sbb ada amik oral medicine. Satu warna purple satu warna putih. Kulit mmg kering habis. Mengelupas kulit tgn. Petang td lari ke watson cr lip balm. Tiyah ni xjenis make up. Liptick pun xde.. 

Targetnext treatment nak buat facial dan buy mouistutizer n sunblock.. Sbb muka mmg sunburn.. Tak peduli sgt dgn sunburn sbb nak buat tradment utk acne dl.. Nnti acne dh xde baru fikir nk buat tradment utk sunburn dan jeragat.. So kalau rs nak try amik rawatan dr ko ni.. Suggested la.. Rs berbaloi dan secure. Mmg belambak produk skincare kat luar sana.. Salah pilih rosak muka.. Tiyah jd jerawat ni sbb nak glowing. Dr pakai safi balqis terus sambar satu produk melayu kita punya. Kawan sendiri. Bukan. Nak perlekah barang org melayu. Ni. Tp mungkin sbb kurg ilmu. Nak bg cepat putih.Cepat glowing xtahu benda tu ada kesan sampinagn atau bahan merbahaya. Lepas dah nek jerawat. Macam2 produk tiyah guna. Tp mcm salu seller kata healin crisis.. Nnti okla.. Teruskan pakai produk.. Dah berbulan2 pakai xhilang pun healing crisis tu. Trus kekal jerawat plak.. Stress masa tu. Terus blok semua seller2 produk tu.. 

Jadi nasihat tiyah. Nak pilih produk utk kulit ni. Hati2 la..stop guna skincare lama dalam 2 3 minggu. Pastu Try 1 produk dl.Contoh 1 set ada celnser. Toner. Mouisturizer. Sunblock.. Pakai facial dl dlm seminggu. Dah rs rasi dn xde masalah. Start toner.. Seminggu plak continue guna enser td. Dn seterusnya.. 

Tiya ni dpt 1 set tu.. Terus guna semua. Semalam guna safi. Hari ni terus pakai produk lain. Pastu hentam semua. Kulit xde rehat. Semlm guna bahn lain.. Rini guna bahn lain.epas tu kumit xdpt bernafas. Pori2 tersumbat. Berminyak. Kena infeksi kukit. Dh berjerawat.. Kalau sekali dh jerawat. Susahnya nak baik. YA Allah... 

Tiyah ni bukan setakat tukarskincare lain.. Xpuas hati pergi klinik pakar kulit lg. 2 3 kali pergi. No result. Xpuas hati. Pegi lagi. Jerawat dh sebati dgn kulit. Jari tu rs nk picit jer. Gatal jgn tny.. Kengkwn mcm paparazzi. Dok tny soalan awat muka hang tiyah.. Dllawa. Sgt kulit.. Sakit hati oiii.. Tensennnnnnn... Jd tepuk dda. Tny iman... Ok.. 

Mengantuk dh ni.. Nnti kita smbung lg. Assalamualaikum. 

1 ulasan:

  1. Sis..boleh tau tak produk tempatan apa yg sis pnh guna dlu?

    BalasPadam