Jumaat, 21 November 2014

Sambung cuti keguguran

Ekceli..cuti keguguran klu kita buat dnc di hospital kerajaan...kompom dpt 2mgu terus..tp klu dnc di klinik swasta dpt seminggu jer..dgr scarry kan..baru seminggu dnc..dah kena pergi bertugas semula..

jadiiiii cukup seminggu dnc..dgn berminyak angin..berbengkung dan berstokin tebal..melangkah ke sekolah...kwn2 pakat terkejut..aikk..dah mai sekolah??mmg igt nak try mntk sambung cuti lg..tp mengenangkan tugas yg terbengkalai..sebb dh cuti seminggu before dnc..yg ni hospital seberang jaya yg bagi..relaks jer dirumah..


memang tgu lama sebb xmau dnc lagi..harapan baby turun sendiri..tp xturun gak..jadi terus dnc sebb dah 2mgu baby meninggal dlm puyut..dpt cuti seminggu lagi..lepas dnc..yg ni pearl maternity yg bg cuti..

balik jer sekolah..dh terbaring..penat..even xmasuk kelas pun mntk org reliefkan..tp sakit..duduk lama dikerusi..pinggang dh terasa..bncg hubby suh amik cuti la..jgn paksa diri..jd mlm tu ke penawar muslimah plak..jupe doc rosnah..xpyh cite byk sebb masa dnc ritu dia de sekali...so scan..nmpk mcm rahim xberapa cantik lg..dan masih de darah dlm kantung rahim tu..dia pun bg cuti seminggu lagi..hamik kau cuti ni terus ke cuti sekolah.xpyh pergi sekolah dh tahun ni...3mgu cuti awal dr org lain..

Masa nak dnc di klinik swasta riti..dah doc bgtau seksiap..cuti seminggu jer diaorg bg...hati dh libang libu..nak.dnc swasta or kerajaan..tp en hasben xnak.doc lelaki..dia bimbang klu ke hospital kerajaan yg dnc tu doc lelaki..jadi terus pergi cr gynae perempuan..jadi jgn risau yg nak dnc diklinik swasta pun..memang diaorg akn bg cuti seminggu..tp lepas seminggu..kita leh pi apply cuti seminggu lagi.mcm goverment worker mcm tiyah cuti utk klinik swasta adalah 15 hari..dan utk cuti dr klinik kerajaan 30hari..selagi cuti dr klinik swasta kita xguna sampai 15 hari..kita boleh apply..InshaAllah..


1 ulasan:

  1. Kalau kita gugur n buat kat krajaan dia bg 2mg.. blh mntk tmbh cuti ka??

    BalasPadam