Selasa, 19 November 2013

Shaklee ostematrik : Tiada lagi masalah sembelit..tiada lagi kekejangan...dan hidup lebih sihat


Bagi anda yang mempunyai masalah sembelit, berikan diri anda peluang menikmati kesihatan yang lebih baik dengan Ostematrix Shaklee. Ia sangat membantu kita rasa lawas dan selesa. Selama 3 tahun ostematrix telah diperkenalkan, ia adalah antara vitamin yang paling tiyah  suka...

Ostematrix buat tiyah bertenaga dan mudah bangun dari tidur. Tiyah akan pastikan ostematrix antara vitamin yang perlu diambil sebelum masuk tido, walaupun tidur jam 12 malam, tiyah mudah bangun pada waktu yang tetapkan untuk bangun. Bagi orang macam tiyah nie..kerja,bisnes,anak2 semua perlu diselesaikan.tido lewat dan bgn awal sudah jadi rutin harian..Alhamdulillah setakat ni tiyah rasa cergas dan sihat.mampu menguruskan rumahtangga walau tanpa pembantu rumah...


Tiyah mula jatuh cinta dengan Ostematrix Shaklee masa lepas berpantang anak ke tiga..proses hamil dan bersalin amat mengujakan tapi masih teringat lg..dalam berpantang tiyah alami masalah gigi..sakit sangat sampai ke klinik..doktor cadangkan supaya cabut..hilang gigi sebatang..selang 2 minggu terasa sakit gigi bahagian bawah pula..rupanya gigi bongsu tiyah dah rosak teruk.. ada nanah pada gigi bongsu yang belum tumbuh sepenuhnya..nasihat doktor..kali ini perlu pembedahan kecil..gusi akan dibelah untuk mengeluarkan gigi yang tak tumbuh sepenuhnya itu.


Seminggu menahan sakit.makan antibitiotik utk kurangkan nanah dan bengkak..masih tak hilang..malahan lebih sakit sampai x leh tido..Hari pembedahan..doktor guna pembuka mulut sebab tak mampu nak buka mulut seluasnya..setelah dibius pembedahan dijalankan..Alhamdulillah rasa semaikn ok..tapi seminggu jugak berpantang ambil makanan panas..

sejak tu mula cari vitamin utk tambah kalsium dalam badan..berjumpa dengan ostematrik..Alhamdulillah..masalah sakit gigi hilang..bonusnya pembuangan juga lancar..SIAPAKAH YANG MEMERLUKAN OSTEMATRIK?

1) Sering merasa letih dan tidak bertenaga
2)Tidak suka minum susu atau mempunyai alahan kepada susu
3) Ibu Hamil
4) Ibu menyusu
5) Senggugut
6) Sembelit
7) Sering sakit kepala ( pengganti kepada panadol )(~Ostematrix Shaklee mengandungi Kalsium,Magnesium,Vitamin D)
 

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. 
 Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.
 
Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.
 Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing...
Ia adalah formula baru Shaklee yang mana dulu vitamin ini hanya dikenali sebagai Kalsium Magnesium. Tetapi kini, dengan formula baru ditambah dengan kelebihan "mudah telan" ia memberi kesan kepada taraf kesihatan si pengamal.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan