kari ikan
termenung
panaskan
minyak
tumis halba
campur dahulu
masukkan
bawang besar holand dah agak layu
masukkan
bawang putih
masukkan
daun kari ( tak payah buang tangkai )
tambah
kulit kayu manis
buah pala
bunga
lawang
jadikan
rempah jadi pes 3 peket kari babas
dah bawang
jadi layu masukkan pes rempah tadi
pastikan rempah
dimasakkan agak lama..masukkan air sedikit2 sahaja..
lamaaaaaaaaaaaaaaaa
tau…
dah agak
pecah minyak..pastikan puas hati..masukkan bendi..
ambil air
asam jawa..dalam segenggam gak..perah air asam tu 3kali..
pastu rasa
dulu jadi masam tak..puas hati tak..
baru letak
santan..sikit jer yer..
sebab abi
xsuka santan
lepas tu
masukkan ikan..dan cili hijau buang biji..
last letak
tomato potong 4
baru letak
garam..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan